15 råd til at få en billig udlejningsbil

En udlejningsbil er en genial måde at rejse rundt på for dem, der ønsker at opleve rigtig meget på deres ferie. Der er ikke meget, der slår følelsen af frihed, når man sidder bag rattet og kører derudad. Mange biludlejningsfirmaer har en del billige tilbud. Hvis du følger vores råd, kan du nå frem til en endnu billigere lejeaftale.

Bestil online

Du vil normalt betale mindre, hvis du forudbestiller din udlejningsbil. Derudover har en del biludlejningsbureauer rabatter for dem, der ønsker at bestille online. Brug noget tid på hotellets computer eller bestil før du tager afsted.

Brændstofforbrug

De fleste biludlejningsfirmaer har deres egne betingelser for hvor meget benzin, bilen skal have, før den afleveres. Du kan derfor spare en del penge, hvis du vælger en bil, der kører meget på literen.

Sammenlign priser

Når du bestiller en udlejningsbil online, er det nemt at sammenligne priser. Udover selv at undersøge de forskellige firmaer, kan du finde mange forskellige gode hjemmesider, der gør det for dig. De giver dig ofte et samlet overblik over priserne fra de forskellige biludlejningsfirmaer for det pågældende sted.

Bestil en udlejningsbil i god tid

Bestilling af udlejningsbil i god tid kan ofte betale sig. Hvis du bare dukker op og vil leje en bil med det samme, vil du ofte blive mødt af høje priser. Men hvis du derimod forudbestiller bilen, kan prisen nemt være en del lavere. Grunden til det er ret enkel. Biludlejningsfirmaer ved, at de kan opkræve flere penge fra folk, der har brug for bilen med det samme og er glade for at belønne dem, der kan bidrage til forudsigelighed for firmaet.

Forhandl prisen ned

Sommetider er det bare ikke muligt at forudbestille en udlejningsbil. Den spontane lejer kommer sikkert til at betale mere for sin udlejningsbil i sammenligning med dem, der forudbestiller alt. Hvis du er en af de mere impulsive typer, kan du stadig få rabat på den originale pris. Biludlejningsfirmaer tjener mere ved at leje bilen ud end ved at lade den stå på parkeringspladsen. De er selvfølgelig interesserede i at komme frem til en god aftale med dig. Derfor kan du ofte få prisen ned, hvis du bare forhandler. Vær bestemt men høflig, og vær endelig ikke bange for at prøve.

Betalingsløsning

Mange af dem, der arbejder indenfor biludlejningsindustrien foretrækker, at du betaler med kreditkort. Det kan egentlig være en fordel for dig, da køb foretaget med et kreditkort ofte omfatter tilstrækkelig forsikring. Sørg for, at du har kendskab til dine kreditkortbetingelser – måske vil du ikke skulle bøvle med et unødvendigt forsikringsgebyr.

Brug dit eget udstyr

Nyere biler er ofte fyldt med udstyr. Men det er dog ikke alt udstyr, der er nødvendigt. Jo mere udstyr en udlejningsbil har, jo dyrere vil den blive. Et godt råd er at bruge dit eget udstyr i stedet for at lade udlejningsbilen have det hele. Du kan for eksempel tage din egen GPS med for at undgå at skulle betale ekstra for, at bilen har denne funktion.

Forskellige priser

En udlejningsbil har ikke nødvendigvis den samme pris hele tiden. Hvis du skal på en ferie, der kommer til at vare mere end en enkelt weekend, kan det være en god idé, at rejse i de dage hvor udlejning er billigst. Igennem en god research og prissammenligning af biludlejningsfirmaer, kan du nå frem til et godt tilbud. Det er ofte billigst at leje en bil ud i weekender!

Bliv klogere på betingelserne

Dette råd er især nyttigt for dem der ved, at de kommer til at benytte sig af en udlejningsbil på ferien, før de er taget afsted. Når du forudbestiller, har du en masse af tid til at gennemlæse de forskellige betingelser, så du sikrer at undgå ubehagelige overraskelser. Selv hvis du bestiller på stedet, skal du tage dig god tid til at læse betingelserne for den bestemte udlejningsbil. Hvis bilens tank for eksempel, skal være fyldt op ved aflevering, kan du fylde bilens tank op og dermed nemt undgå ekstra gebyrer.

Overvej at gå en bilklasse ned

Det er selvfølgelig altid sjovt at køre rundt i en fin topklasse bil, men hvis du ønsker at spare penge, skal du ikke vælge den mest moderne bil, du finder. De fleste mennesker er mere end tilfredse med de mest almindelige udlejningsbiler. Så længe bilen har nok sæder og nok plads til dine behov uden de unødvendige ekstra funktioner, er det ofte nok for dig.

Undgå unødvendige forsikringer

Mange biludlejningsfirmaer vil forsøge at få dig til at betale for en ekstra bilforsikring. Før du tager hjemmefra, skal du sikre dig, at du ved, hvad dine forsikringer dækker. Hvis din eksisterende forsikring allerede dækker det, der skal dækkes med en udlejningsbil, vil det være bedst at modstå forhandlerens pres til at købe en ekstra forsikring, når du henter bilen. Vær dog opmærksom på, at din rejseforsikring kun dækker tab i forhold til indbrud og tyveri af værdigenstande i bilen. Ulykkesforsikring kommer ikke til at være en del af din rejseforsikring.

Efterlad ikke ting i din bil

Sørg for at du tager alle dine værdigenstande med dig, når du forlader bilen. Det vil du selvfølgelig gøre, når du afleverer bilen, men det er også vigtigt, at du ikke bare efterlader bilen i et par timer med genstande i den. Når synlige værdigenstande ligger i bilen, kan det virke som en invitation til tyve. Dette råd er ret indlysende, men vi har stadig tilføjet rådet, da overraskende mange stadig efterlader deres mobiltelefoner og andre værdigenstande i bilen, når de stopper op for at spise frokost eller skal ud og bade.

Hent og aflever på samme sted

Nogle gange, kan det være praktisk med en udlejningsbil, når man skal fra ét sted til et andet. De fleste biludlejningsfirmaer giver dig muligheden for at hente bilen ét sted og aflevere den igen et andet sted. Selvom det selvfølgelig kan være til stor hjælp, kan det også være dyrere, hvis du ikke henter og afleverer bilen på samme sted. Det er ikke så svært at aflevere bilen på det samme sted, som du hentede den fra, og derfor anbefaler vi, at du gør det.

Når du afleverer

Sørg for at bilen er i god stand, når du afleverer den. De fleste biludlejningsfirmaer vil foretage en inspektion af bilen, når den afleveres. Ekstra omkostninger kan nemt forekomme hvis de synes, at bilen har brug for ekstra rengøring eller vedligeholdelse. Sørg for at alle tingene ligger på de pladser som de lå på, da du hentede bilen, og at børnene ikke har spildt chips og is udover bagsædet. Hvis du vedligeholder bilen udvendigt og indvendigt, kan du nemt undgå ekstra gebyrer.

Undersøg forskellige udlejningsperioder

Det kan sommetider være billigere at leje en bil i en hel uge fremfor i fem dage. Selv hvis du kun skal bruge bilen i en kortere periode, kan du stadig spare penge ved at underskrive en aftale, der dækker en længere periode. Da du under alle omstændigheder vil kunne aflevere bilen før den aftalte tid, vil du ikke miste noget ved at underskrive en kontrakt, der dækker en længere lejeperiode.